Nythän täällä ollaan jo vietetty 2 viikkoa, mutta laittelempa tässä vaiheessa ekan viikon kuulumisiani joita kirjoittelin kun ei ollut nettiä vielä. Pahoittelen kielioppi virheitä, ei tartte lukee jos häirittee. ^^

Ensimmäinen viikko

Tosiaan, ensimmäinen viikko on nyt takana päin ja kaiken näköistä siihen on sisältynytkin. Aloittakaamme siis kertomus aivan alusta. Maanantaina lento lähti Helsingistä 9ltä, joten matkaan Tampereelta piti lähteä jo 4-5 kieppeissä. Oman jännityksensä aamuun toi se, että äiti oli vahingossa laittanut herätyskellon soittamaan tuntia liian myöhään. Joten kun soittelin äitille niin hän oli vielä nukkumassa, mutta onneksi sitten aikaa oli vielä reilusti niin isi tuli heittämään mut bussille ja hyvin kerittiin. Ennen bussin lähtöä tipahti "muutama" kyynelkin, kun piti sanoa heipat Mikolle.Lentokentälle pääsin hyvin ja onnistuin sielläkin vähän seikkailemaan omiani mutta kaikesta huolimatta ehdin koneeseen. Tosin muutama juoksu askelkin tuli otettua kun viime hetkillä huomasin että lennon portti olikin vaihtunut aivan toiseksi. Koko lento kokonaisuudessaan (hesa-vienna-münchen) oli kamala. Ensimmäinen kone oli pieni propellikone, joka näytti juuri siltä että se ei kyllä pääse ilmaan. Noh yllätykseni kone nousi ilmaan ja laskeutuikin turvallisesti maankamaralle. Viennassa piti vaihtaa konetta, mutta se kyllä sujui ongelmitta, koska mukanani oli 2 suomalaista opiskelija tyttöä joiden kanssa suunnistaminen lentokentällä onnistui vaivattomasti. Seuraava kone olikin sitten jo vähän isompi, mutta ei se kyllä siitä lennosta mukavaa tehnyt. Vihaan lentämistä! Lopuksi siis saavuimme Müncheniin ja onneksi kaikkien kolmen tytön matkatavarat tulivat onnellisesti perille lentokoneen vaihdosta huolimatta. Saatuamme tavarat lähdimme suunnistamaan mistä löytäisimme metron joka veisi meidät keskustaan.Tytöt ostivat lippunsa automaatista ja itse ostin lippuni tiskiltä, joten sain sieltä suoraan lipun Innsbruckiin ja pystyin kysymään missäköhän mun pitäisi vaihtaa junaa ja niin pois päin. Lippu Münchenistä Innsbruckiin maksoi lopulta 40,70€, koska heille ei käynyt mun opiskelijakorttini. Münchenin itäiselle juna-asemalle päästyäni tiemme tyttöjen kanssa erkani. Tästä suunnistin syömään vähän patonkia ja odottelemaan 1,5h että junani kohti itävaltaa lähtee. Matka Itävaltaan oli jo todella raskas, koska en ollut nukkunut kuin pari tuntia edellisenä yönä. Innsbruckin asemalla Karla ja Ben olikin jo mua vastassa ja matkamme jatkui bussilla Hall in Tiroliin. Ensimmäiset yöni vietin siis Benin luona, koska sain huoneeni vasta 1. pvä. Saapumispäivän iltana Benin luoksen kokoontui muutamia hänen ja Karlan kavereita istumaan iltaa. Ilta olisi varmasti ollut mukava, mutta kun  olin siinä vaiheessa niin väsynyt että saksan ymmärtämisestä ei ollut edes toivoa ja englantikin tuntui raskaalle puhua. 22 aikaan pääsin lopulta nukkumaan, ja ehkä elämäni hirvein päivä oli takana.

Seuraavana päivänä kävimme katsomassa yliopistoa, tutustumassa tulevaan asuntolaani ja illalla kävimme vielä pyörähtämässä baarissakin. Enpä ole ikinä ollut niin täydessä baarissa, käveleminen paikasta a paikkaan b oli aika tuskaa siellä. Baarista kotuiduimme jo n. 1 aikaan, koska seuraavana aamuna kello soitti 7. Päivä oli ihan siedettävä.

Aamulla sainkin jo oman kämppäni avaimet ja kävimme yhden "tuutorin" kanssa ikeassa shoppailemassa. Mukaan tarttui tyyny,peitto, astioita, kattiloita ja pannuja, viltti, roskis ja pari koottavaa laatikkoa ja pientä sälää. 50€ sinne lopulta paloi, mutta onpa ainakin kaikki välttämätön ostettu. Keskiviikko iltana kävimme uusien opiskelijoiden ja StuVe (vr. tutorit) ihmisten kanssa baari kierroksella Hall:issa (johon sisältyi hurjat 2 baaria :). Kierros oli ihan mukava, koska tutustuin samalla reissulla Alexiin ja Vickiin, jotka molemmat asuvat Campushotellissa. Torstaina kävin juttelemassa että miköhän sitä oikeen sitten edes opiskelisia täällä ja päädyimme opintohenkilön (tjsp.) kanssa ratkaisuun että kulkisin pääasiassa 5. semester (3. vuosikurssilaiset) kanssa. Tosin saan ottaa kursseja muiltakin vuosilta jos haluan, tosin en oikein tiedä kostunko tästä vuodesta opiskelu mielessä paljoa kun täällä painotetaan aika pitkälti lääketiedettä ohjelmoinnissakin. Noh täytyy yrittää olla stressaamatta ja yrittää parhaansa.

Torstai ja perjantai noin muuten on kulunt todella tylsästi. Aamupäivät olin 1. vuoden opiskelijoiden kanssa, mutta iltapäivästä eteenpäin vietinkin päivän yksinäni huoneessani. On vähän hankalaa saada sellaisia ystäviä, jotka haluaisi nähdä vapaa aikanakin, kun tosiaan olen ainoa Erasmus opiskelija koko yliopistossa. Kyllä mä aina koulussa löydän jonkun jonka kanssa jutella mutta näin vapaa-aikana se on hankalaa. Onneksi baari kierroksella Stephan pyysi mua iltaa istumaan sen kavereiden kanssa lauantaiksi, joten ei tarvitse olla koko vkoloppua 4 seinän sisällä. Internetinkin saan vasta maanantaina  :( ( kirjoitus hetkellä on perjantai) Täytyy yrittää keksiä tekemistä taas.