Terve kaikki.
Tämä on pienen pieni blogini, jossa aikomukseni on kertoa mitä minulle kuuluu. En tiedä jaksanko kuinka ahkerasti pitää tätä blogia, mutta yritetaan nyt kumminkin. Eli lähden 29.9 kohti Itävaltaa, jossa olisi tarkoitus viettää siitä seuraavat 9 kk.

Mitä tähän mennessä on tapahtunut ja mitä järjestelyitä on tehty?
  • Tampereen yliopisto hyväksyi mut Erasmus vaihtoon itävaltalaiseen "UMIT - Private Universität für Gesundheitswissenschaften, Medizinische Informatik und Technik"- yliopistoon. Yliopistossa on varattuna paikka mulle tietojenkäsittely laitokselta.
  • Sain myöskin hyväksymiskirjeen UMIT:ilta ja toivottivat tervetulleeksi opiskelemaan yliopistoon 1.10 alkaen. 
  • Lentoliput hommasin vartaa.fi sivuston avulla ja lento yhtiöksi arpoutui BalticAir halvimmalla 89€ lipun hinnalla. Lentopäiväksi arvoin 29.9 eli pari päivää olisi aikaa haahuilla maassa ja kokeilla taipuuko saksa lainkaan ennenkö ensimmäiselle luennolle eksyn (jotka siis luennoidaan saksankielellä).
  • Asunnon kanssa sitten saikin temppuilla vähän enemmän. Opiskelija asuntolan linkin löysin yliopiston sivuilta ja aikani sivustoa tutkiskeltuani, päätin kirjoittaa "tutorilleni" itävallan päähän ja vähän kysellä mikä tämä asuntola oikein on. Koska Karla itsekin sanoi asuvansa asuntolassa niin päätin yksimielisesti hakea asuntoa sieltä. Katselin asuntoja myöskin muiden välittäjien kautta, mutta ajattelin jos vaikka tuollaisessa isossa opiskelija talossa tutustuisi helpommin uusiin ihmisiin niin halusin ehdottomasti asuntolaan. Ensimmäiseksi ongelmaksi tuli se ettei asuntolan sivustolla kerrottu Iban ja bic koodeja joiden avulla olisin voinut maksaa 20€ lomakkeen käsittelymaksun. Lähetin mailia asuntolan suuntaan 6.7 kysyen iban ja bic koodeja. Vastausta tähän mailiin en koskaan saanut, vaan pari viikkoa myöhemmin kyseiset koodit olivat ilmaantuneet sivulle. En sitten antanut tämän vastaamattomuuden häiritä itseäni vaan täyttelin hakemukset, maksoin käsittely maksun ja lähetin hakemuksen 21.7. Vastausta odottelin sitten aika pitkään kun ajattelin että ehkä toimisto oli kesälomalla. 
Elokuussa sitten yliopistoni ilmoitti minulle, että olen saanut nimi kaiman yliopistoon ja jo 2 vuotta käyttämäni maili osoitteeni vaihtuu. Tämän "innoittamana" lähettelin 25.7 viestiä campushotellille, jossa ilmoitin mailini muuttumisesta ja kyselin hakemukseni perään. Lähetin myös samana päivänä viestiä Karlalle ja pyysin häntä että jos hän viitsisi käydä toimistossa kysymässä hakemukseni perään, kun olettamukseni oli ettei asuntola viestiini vastattaisi.  Seuraavana päivänä maililaatikkoon oli tipahtanut pari viestiä, toinen oli asuntolalta, joka ilmoitti ettei koskaan ollut saanut viestiäni ja tämä oli ensimmäinen kerta kun he olivat minusta kuulleet. Viestissä he pyysivät minua lähettämään uuden hakemuksen. Toinen viesteistäni oli tullut Karlalta. Hän kertoi soittaneensa toimistoon, jossa hänelle kerrottiin samat asiat kuin minulle mailissa. Lisäksi Karla kirjoitti että asuntola pystyi järjestämään minulle asunnon ja minun pitäisi toimia asuntolan lähettämien ohjeiden mukaan. Noh pari päivää sitten lähettelimme hakemuksia ja sopimuksia asuntolan kanssa, kerran jopa asuntolasta soitettiin minulle kun en pystynytkään vuokraamaan asunto vain 9kk vaan minun oli otettava asunto koko vuodeksi. 28.8 eli tänään varmistui että saan huoneen käyttööni 1.10-31.9 väliseksi ajaksi. ( huoneeni ) Pari päivää pitäisi punkata jossain motellissa ennenkö asunnon saan, mutta eipä tuo mitään. Pääasia että on paikka missä nukkua vuosi.  Samalla meni myös paluu suunnitelmat hieman sekaisin, nyt olisi oiva tilaisuus hankkia kesätyöpaikka itävallasta, kun huone kumminkin on 31.9 asti. Nooh, sen näkee sitten miten siellä edes viihtyy.

Vielä kun:
  1. hommaa matkavakuutuksen
  2. ostaa läppärin
  3. viettää läksiäiset
  4. hommaa eurooppalainen sairasvakuutuskorttin ja opiskelijakortin
  5. käy juttelemassa lääkärille ja hommaa ison kasan lääkkeitä
  6. tekee maasta muutto ilmoituksen
  7. pakkaa
niin olen valmis lähtemään. (hmm.. unohtuikohan jotain.)